Social media en overlijden

Wat gebeurt er met een Schoolbank account als iemand is overleden?

Bij overlijden dient een nabestaande contact op te nemen via service@schoolbank.nl. De nabestaande kan het account laten opheffen of een overlijdensbericht laten plaatsen op het profiel.

Wat gebeurt er met een Flickr account na overlijden?

Een nabestaande moet een overlijden melden bij Yahoo!, de eigenaar van de fotowebsite Flickr. Yahoo! geeft geen toegang tot het profiel vanwege privacyregels maar kan het account wel verwijderen. De volgende informatie die gestuurd moet worden naar legalpoc-support@yahoo-inc.com is daarvoor noodzakelijk:

 • Een brief met het verzoek het account van (gebruikersnaam) te verwijderen;
 • Een bewijsstuk waaruit blijkt dat aanvrager gevolmachtigd is;
 • De overlijdensakte.

Wat gebeurt er met iemands Google (en You Tube) account na overlijden?

Om een account op te zeggen gebruikt Google een procedure, die bestaat uit twee fasen.

 • In de eerste fase vragen ze inzage in de overlijdensakte en de NAW gegevens van de aanvrager.
 • In fase twee zijn een aantal juridische stappen nodig, zoals het aanvragen van een rechterlijk bevel bij een Amerikaanse rechtbank.

Om meer te lezen hoe dit allemaal werkt en om aan te geven wat u zelf wenst bij eventueel overlijden gaat u naar deze link.

Wat gebeurt er met een Linkedin account als iemand is overleden?

Via dit formulier kan een LinkedIn account van een overledene worden verwijderd.

Per e-mail ontvangt de aanvrager daarna een toegangscode om de melding van een overledene af te ronden. Na goedkeuring wordt het account afgesloten en het profiel verwijderd. Hierdoor komen alle gegevens te vervallen.

Wat gebeurt er met een Twitter account nadat iemand is overleden?

Via dit formulier kan een familielid of ander bevoegd persoon het Twitter account van een overledene deactiveren. Twitter zal in een reactie aangeven of er nog meer gegevens nodig zijn om te verifiëren dat de betreffende gebruiker inderdaad overleden is. Vervolgens wordt het account verwijderd. Twitter geeft geen toegang aan derden om in te loggen op een account van een overledene!

Kan iemand een bericht achterlaten om te plaatsen op Facebook na zijn/haar overlijden?

Via If i die.net kan men een tekst- of videobericht achterlaten, om na overlijden op Facebook te laten plaatsen. Drie door de overledene bij leven aangewezen vrienden dienen daarvoor de dood van de profielhouder te bevestigen. Na die bevestiging wordt het tekst- of videobericht op het profiel geplaatst.

Wat gebeurt er met een Pinterest account na overlijden?

Nabestaanden sturen een email naar care@pinterest.com met het verzoek om het Pinterest profiel te sluiten. In deze mail moet het volgende worden vermeld:

 • Naam aanvrager;
 • Naam overledene;
 • E-mailadres van overledene bij het Pinterest-account;
 • Link naar het Pinterest profiel (pinterest.com/USERNAME);
 • Bewijs van overlijden (bijvoorbeeld overlijdensakte of nieuwsartikel);
 • De relatie met de overledene inclusief bewijs zoals huwelijksboekje of familiestamboom.

Pinterest reageert per mail en zal daarna het account en de profielen verwijderen.

Wat gebeurt er met iemands Facebook account?

Er zijn drie mogelijkheden namelijk laten bestaan, verwijderen of een herdenkingsstatus geven.

Laten bestaan

Er verandert niets en iedereen kan nog altijd berichten en foto's posten, als u deze optie open laat.

Verwijderen

Het verzoek tot verwijdering moet worden ingediend bij Facebook met een daarvoor bestemd formulier. Daarbij wordt ook een officieel bewijs gevraagd dat de aanvrager daadwerkelijk familie is van de overledene. Het Facebook account wordt dan volledig gewist; alle informatie, foto’s, status-updates en vriendschappen worden verwijderd en zijn daardoor voor niemand meer te bekijken. Facebook geeft nooit inloggegevens of wachtwoorden aan nabestaanden om het account zelf aan te passen of te deleten!

Herdenkingsstatus/ In memoriam

Met de speciale Herdenkingsstatus blijft het profiel zichtbaar. Vertrouwelijke informatie wordt verwijderd maar foto's en berichten blijven zichtbaar voor vrienden. Afhankelijk van de instellingen kunnen vrienden mogelijk ook berichten blijven posten om zo bijvoorbeeld herinneringen op te halen. Uiteraard wordt het profiel niet langer getoond bij suggesties voor vrienden (People you may know). Nabestaanden (directe familie/naaste vrienden) kunnen de 'Herdenkingsstatus' aanvragen bij Facebook via dit formulier.

Contact

 • Bruijns uitvaartverzorging
 • Florijnstraat 60
 • 4903 RM  Oosterhout
 • Telefoon: 0162 457 775
 • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.