De Natuurbegraafplaats

Begraven worden op een natuurbegraafplaats is net wat anders dan op een reguliere begraafplaats. Zo krijgen de nabestaanden niet te maken met grafrecht dat elke 10 jaar verlengd moet worden, want een plek op een natuurbegraafplaats is voor altijd. Dit betekent ook dat een plek op de natuurbegraafplaats wat duurder is dan op de reguliere begraafplaats, daar betaal je immers elke 10 jaar mocht je het grafrecht willen verlengen en daarmee voorkomen dat het graf geruimd wordt.

Wat voornamelijk een groot voordeel is van een natuurbegraafplaats is dat de nabestaanden een bezoek aan hun overleden dierbare kunnen combineren met een bezoek aan een prachtig stukje natuur. Het is mogelijk om een mooie wandeling te maken door het natuurgebied en daarbij vele mooie planten en dieren tegen te komen. De graven worden niet gemarkeerd met de traditionele grafsteen maar indien gewenst met een boom of een zwerfkei. Ook krijgen de nabestaanden GPS coordinaten van de locatie van het graf zodat zij altijd weten waar hun overleden dierbare begraven ligt. Het is zeker een bijzondere ervaring, een bezoek aan de natuurbegraafplaats! 

Locaties natuurbegraafplaats

De Hoevens

Natuurbegraafplaats De Hoevens is gelegen in de driehoek Breda-Tilburg-Turnhout. De begraafplaats is omgeven door de stilte van een eeuwenoud landgoed. Deze locatie beschikt over een boskapel en afscheidslocatie 'De Eik' waar een afscheidsceremonie plaats kan vinden. Mocht je je willen verdiepen in natuurbegraven is dit een goede locatie om op ontdekking uit te gaan. Zo beschikt deze locatie over een informatiecentrum, het is een laagdrempelige plek om even binnen te lopen en wat folder en fotomateriaal te bekijken. Medewerkers staan je te woord terwijl je je opwarmt bij de houtkachel. Naast het informatiecentrum is er een kamer ingericht als expositieruimte, hier staan voorbeelden van kisten, manden en lijkwaden opgesteld. De materialen worden hier niet verkocht maar dienen puur als orientatie. 

natuurbegraafplaats de hoevens

Schoorsveld

Natuurbegraafplaats Schoorsveld is gelegen in Heeze, naast het crematorium. Het bestaat uit maarliefst 25 hectare natuur waar je tal van bijzondere plant en diersoorten kunt vinden. Het is bij deze natuurbegraafplaats ook mogelijk om een afscheidsdienst te laten verzorgen, deze locatie beschikt over een prachtige zaal met mogelijkheid tot catering en daarnaast is het ook mogelijk om de dienst buiten plaats te laten vinden. 

uitvaart schoorsveld

Maashorst

Begraafplaats Maashorst ligt ten zuiden van Schaik en beschikt over een prachtige ceremonieruimte waar het mogelijk is om de dienst plaats te laten vinden. Aansluitend kan men gebruik maken van 't koffiehuys. Er is plaats voor 150 gasten en buiten is er eventueel ook een mooie ceremonieruimte die gebruikt kan worden. De natuur is hier adembenemend, hier kun je dassen, reptielen, reeën, amfibieën en vele soorten vogels vinden. De dieren zijn dol op het zoete fruit dat in de zomer naar beneden valt van de fruitbomen die aangeplant zijn. 

uitvaart maashorst

Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol is gelegen in Arnhem naast park Hoge Veluwe, het terrein is voor een deel open veld en voor een deel bos. De mogelijkheden zijn hier eindeloos, zo is het in de zomermaanden ook mogelijk om een dienst in de vroege avond plaats te laten vinden wanneer de hemel rozerood kleurt. De ontvangstruimte binnen biedt ruimte aan 100 gasten, de Heidekapel aan 150 gasten en het Boskapel wat midden in het bos staat is geschikt voor 30 personen. 

uitvaart Heidepol

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.