Nathalie van Schie

Uitvaartverzorgster

"Respect en wederzijds vertrouwen staan bij mij bovenaan."

Wanneer uw geliefde onverwacht is overleden en de wereld is onder uw voeten vandaan geslagen, kan het nodig zijn dat er iemand structuur aanbrengt om een passend afscheid voor te bereiden. Wanneer uw ouders nooit hebben willen spreken over hun uitvaart en één van hen komt te overlijden kan het handig zijn wanneer iemand met u meedenkt. Wanneer u in een verdrietige periode zit en eigenlijk helemaal geen zin hebt om beslissingen te nemen kan het tot steun zijn dat er iemand aanwezig is die u helpt bij het maken van keuzes. Wanneer die iemand met u in gesprek mag gaan, uw vertrouwen krijgt, verhalen mag horen en ideeën mag aandragen dan wil ik graag die persoon voor u zijn. In de dagen voorafgaand aan het afscheid zal ik “op de achtergrond” ontzorgen, datgene uit handen nemen wat u zelf niet kunt of wilt doen én letten op de kleine details. Ik luister en tussen de regels door probeer ik te ontdekken wat de essentie van dit unieke levensverhaal is. De kunst is om aan te voelen hoe het afscheid van uw naaste het beste tot zijn recht komt. Geen mens, geen sterven, geen verdriet en geen afscheid is hetzelfde. Iedere dag is anders. Het werk dat mijn collega’s en ik doen, is daarom niet in één zin te vatten. Maar voor mij geldt wel: “als dat wat je doet je energie geeft, voelt het niet als werken”.

Respectvol en meelevend

Nathalie van Schie was professioneel en persoonlijk. Ze nam de papieren die mijn opa zelf gemaakt had mee en zorgde dat alles goed verliep, naar zijn wensen toe. Van het uitzoeken van de juiste kist, tot het verzorgen van de uitvaartplaats en dienst. Ze was aanwezig wanneer nodig en wist wanneer ze op de achtergrond kon blijven. In alle omgang ging respect en medeleven voorop. Uiteindelijk was het een enorm mooie dienst en we bedanken Nathalie voor haar goede zorgen en het leiden van de dienst.

Meer reacties lezen


Zelf een ervaring insturen?
Vult u dan het formulier in. Naam en woonplaats zijn niet verplicht. Dank alvast voor uw reactie!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.