Samen uit, samen thuis, ook na een onverhoopt overlijden

De meeste mensen denken niet graag na over doodgaan en dat begrijpen wij volledig. Iedereen houdt zich nu eenmaal liever bezig met de leuke dingen van het leven. Zeker bij het plannen van een mooie reis. En toch is het verstandig daar even bij stil te staan. Zodat u weet wat u moet regelen als u onverhoopt te maken krijgt met een overlijden in het buitenland. Daarom zetten we de belangrijkste zaken even op een rij.

Overlijden in het buitenland

In het geval dat uw reisgenoot onverhoopt komt te overlijden, dient u als volgt te handelen:

  • Als er een reisverzekering is afgesloten, neemt u contact op met de alarmcentrale van de verzekeraar;
  • Als u reist zonder reisverzekering of -organisatie dient u contact op te nemen met de lokale politie, de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Na een overlijden heeft u ook diverse documenten nodig zoals een verklaring van overlijden door een arts ter plaatse en een bewijs van aangifte in de plaats van overlijden. Ook een 'Laissez passer' document is noodzakelijk. Deze zijn nodig om het lichaam naar huis te brengen. De instantie die u heeft gebeld na het overlijden kan u daar mogelijk in bijstaan.

Altijd bereikbaar

Als zoiets vreselijks gebeurt ver van huis heeft u alle hulp hard nodig. Het is belangrijk dat u dan direct over de gegevens kunt beschikken van de reisverzekering zoals alarm- en polisnummer. Ook is het goed te weten dat u altijd contact met ons kunt opnemen voor betrouwbaar advies, praktische hulp en oprecht medeleven. We hopen dat het nooit nodig is maar met de wetenschap wat u dan moet doen en op wie u kunt terugvallen, wensen wij u van harte een heerlijke vakantie. Waarbij u samen geniet en samen weer veilig thuiskomt, gezond en wel!

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.