Pasen, het feest van het licht

Alweer bijna Pasen. De tijd van uitbundig bloeiende gele voorjaarsbloemen en ontluikend bladgroen met daartussen hier en daar een bontgekleurd paasei. Voor de meeste mensen betekent Pasen een extra lang weekend maar voor mensen die een dierbare hebben verloren, zijn dit vaak weer dagen waarop die persoon extra wordt gemist. Misschien wordt dit wel de eerste Pasen zonder uw partner of een andere dierbare. Hoe kunt u dan dit feest van het licht vieren?

De betekenis van Pasen

Pasen wordt door veel mensen die verschillende geloven aanhangen geassocieerd met de wederopstanding van Jezus en met licht. Een belangrijk ritueel in de Katholieke kerk is dan ook het ontsteken van de Paaskaars. Dit licht is onlosmakelijk verbonden met onze levensloop omdat deze verder alleen nog wordt ontstoken bij een doop of overlijden.

Mensen die niet gelovig zijn, zien in Pasen ook vaak de verbintenis met licht. In een periode dat de dagen alweer flink lengen en de zon steeds hoger aan de hemel staat, brengen we de paasdagen vaak door in het licht van de stralende lentezon. Lekker naar buiten, samen wandelen of een gezellig terrasje bezoeken. Genieten van de buitenlucht en 's avonds samen lekker wat eten. Pasen geldt voor veel mensen ook als een belangrijk familiefeest.

Mooie en warme Paasdagen!

Dat is ook de reden dat Pasen een feest kan zijn, waarbij een overleden dierbare extra wordt gemist. Want op zulke dagen is het fijn om samen te zijn met familie of vrienden. De paasdagen geven u echter ook de ruimte om samen mooie herinneringen op te halen en om u te koesteren in de warmte van de mensen om u heen. In het licht van die herinneringen kunt u zo samen toch genieten van de warmte en het samenzijn. Wij wensen u mooie en warme paasdagen toe.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.