Ook uw huisdier kan verlies en rouwgevoelens ervaren!

Het overlijden van een dierbare treft niet alleen familieleden, maar ook vrienden, buren, collega's, etc. En vaak ook het huisdier. Daarom rondom dierendag wat extra aandacht voor onze huisdieren!

Afscheid thuis

Onlangs verzorgden we het afscheid van een mevrouw in haar huis, waar ook twee honden waren. Nooit alleen met mevrouw maar wel in de buurt. Natuurlijk vonden die honden het raar; de 'verbouwing' van de kamer met onze spullen en de drukte daaromheen, waardoor hun mandjes tijdelijk een andere plek kregen. Ze waren duidelijk van slag en de vraag kwam al gauw: wat doen we met de honden?

Vertrouwd maken met de dood
Onze dienstdoende uitvaartverzorgster, zelf groot hondenliefhebster, adviseerde om de honden onder begeleiding even te laten kijken 'achter het gordijn' bij de overledene. In dit geval snuffelde de grotere hond na wat aarzelingen aan de hand van mevrouw en het kleine hondje liep een paar keer rond en onder de baar. En daarna was het goed. Het kleintje keek wel kritisch naar iedereen die afscheid kwam nemen maar er gebeurde verder niets.

Troosthond
Wonderbaarlijk ook hoe goed honden en katten ons verdriet aanvoelen! Honden, onvoorwaardelijk trouw, komen geregeld even knuffelen of stil tegen je aan zitten. Het fenomeen van de zogenaamde troosthonden komt dan ook steeds vaker voor. Dit is overgewaaid uit Amerika, waar de hond wordt ingezet bij tal van tragische gebeurtenissen. Katten, meestal uit op eigen gewin, hebben zeker ook het vermogen om eenzaamheid te verminderen. Ook paarden voelen feilloos onze stemming aan en gedragen zich daarnaar.

Het lot van uw huisdier vastleggen
Daarom is het niet vreemd dat veel mensen hun huisdier als lid van het gezin beschouwen. Dierbaar en vertrouwd. En dus is niet meer dan logisch om ook eens na te denken over het lot van uw huisdier, als u er onverhoopt niet meer voor kunt zorgen. U kunt uw beslissing vastleggen in uw testament of in het document 'Mijn uitvaartwensen',  dat u kosteloos bij ons kunt opvragen of hier kunt downloaden. Zo weet u zeker dat de liefde doorgaat, ook als u die ooit zelf niet meer kan geven.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.