Gelukkig nieuwjaar met een persoonlijke invulling!

Het nieuwe jaar is van start! Wij hopen dat al uw persoonlijke wensen mogen uitkomen in een gelukkig en gezond jaar! Deze persoonlijke wensen vormen mogelijk ook de leidraad bij diverse vraagstukken. Steeds meer mensen vinden die persoonlijke invulling zeer belangrijk bij tal van momenten, ook bij afscheid.

De Afscheidsmonitor

Dit blijkt ook uit de Afscheidsmonitor, het halfjaarlijks onderzoek van Yarden naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart, herinneren en rouw. Dit wijst uit dat drie kwart van de Nederlanders breekt met eeuwenoude uitvaarttradities en kiest voor een meer persoonlijke invulling.

De uitvaart nu

Volgens de Afscheidsmonitor geven de meeste ouderen nog wel de voorkeur aan een traditionele uitvaartvorm zoals een ingetogen ceremonie in een kerk of crematorium. Daarin is wel steeds meer ruimte voor persoonlijke details. Ouderen kiezen daarnaast steeds minder vaak voor stemmige kleding en droevige muziek. Jongeren kiezen steeds vaker voor een niet traditionele uitvaart maar voor een groots afscheid met vele persoonlijke details zoals een beschilderde kist, ludiek vervoer en eigen muziek.

Voor de uitvaart in het algemeen geldt dat de vertrouwde koffie met cake nadien steeds vaker wordt vervangen door een borreltje en een hapje. Ook geven de nabestaanden er steeds meer de voorkeur aan om zelf de mensen op te zoeken en even bij te praten in plaats van uren in een rij te staan om alle condoleances in ontvangst te nemen. Als eigentijdse uitvaartverzorger kunnen wij aan praktische alle wensen voldoen. Ook adviseren wij u graag om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken.

'Mijn uitvaartwensen'

Wilt u straks ook de eeuwenoude uitvaarttradities inruilen voor uw persoonlijke afscheidswensen? Met het document 'Mijn uitvaartwensen', dat wij gratis ter beschikking stellen, is het duidelijk wat u wilt bij uw uitvaart. Laat het niet bij een goed voornemen maar download dit document nu meteen of bestel het op telefoonnummer 0162-457775. Zodat uw afscheid straks ook wordt verzorgd naar uw persoonlijke wensen!

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.