Als een dierbare thuis overlijdt tijdens uw vakantie

Helaas kent de dood geen vakantie en zijn er ook sterfgevallen in vakantietijd. Bij sommige mensen was het al voorzien dat dit in deze periode zou gebeuren en bij anderen kan de dood totaal onverwacht toeslaan. Als het onverhoopt iemand betreft uit uw naaste omgeving wilt u natuurlijk wel meteen naar huis om nog bij uw dierbare te kunnen zijn of om andere nabestaanden bij te staan. Kunt u in zo'n geval aanspraak maken op uw reisverzekering die u helpt onmiddellijk naar huis te komen?

Vergoedingen

Bij een sterfgeval thuis tijdens uw vakantie kán uw reisverzekering de kosten van uw terugreis vergoeden. Als u naast uw reisverzekering ook een annuleringsverzekering heeft afgesloten, is het mogelijk dat deze verzekering een vergoeding uitbetaalt voor de gemiste dagen.

Verschillende voorwaarden

De verzekeringsmaatschappijen kennen echter wel verschillende voorwaarden dus het is belangrijk deze goed te checken, voordat u op reis gaat. Als het bijvoorbeeld van tevoren al bekend was dat uw dierbare ernstig ziek was terwijl u vertrok, kunt u bij de meeste verzekeringen nergens aanspraak op maken. Daarbij is het ook nog belangrijk wat uw familieband is met de overledene. De reisverzekeraars vergoeden meestal alleen de terugreis bij overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid.

Eerste- en tweedegraads familieleden

Eerstegraads familieleden zijn uw partner, mits u getrouwd bent of over een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract beschikt, uw kinderen, ouders, schoonouders en schoondochters en -zonen. Tweedegraads familieleden zijn uw broers en zussen, kleinkinderen, grootouders, schoonzussen en zwagers.

Overlijden overige familieleden of vrienden

Bij het overlijden van andere familieleden dan eerste- of tweedegraads, zoals uw oom, tante, neef of nicht, worden de reiskosten naar huis niet vergoed. Ook bij het overlijden van een vriend of zakenpartner kunt u nergens aanspraak op maken. Bij sommige reisverzekeringen is het echter mogelijk om tegen betaling van een hogere premie wel extra personen bij te schrijven op uw verzekeringspolis.

De vakantie staat voor de deur...

Twijfelt u momenteel of u met vakantie kunt gaan omdat er iemand ziek is in uw naaste omgeving? Overleg met de arts van uw dierbare wat zijn of haar visie is. Als u besluit te gaan, adviseren wij u vooraf goed uw verzekeringspapieren te checken en bij onduidelijkheden contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zo weet u precies wat u te doen staat als u onverhoopt terug moet keren. Dat geeft rust, zoals het hoort op vakantie.

Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantietijd!


Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.