Wat als u meer dan 6 gasten wilt ontvangen bij een afscheid in huiselijke kring?

Wat als u meer dan 6 gasten wilt ontvangen bij een afscheid in huiselijke kring?

U ziet het waarschijnlijk ook als u de familieberichten leest in de krant; heel veel uitvaarten vinden nog altijd plaats in besloten kring. Logisch denkt u wellicht, gezien de beperkende maatregelen. Maar er zijn inmiddels zeker weer mogelijkheden voor een groter afscheid, mits de ruimte zich daarvoor leent.

In besloten kring

Steeds meer professionals in de uitvaartzorg zijn het er over eens dat er een nieuwe vorm van afscheid is ontstaan. Kleiner, intenser, huiselijker. Met de focus op het afscheid en niet op alles eromheen. Niet meer strak geregisseerd maar gewoon samen zijn, rondom de overleden dierbare, in besloten kring. We hebben de afgelopen maanden vaak gezien dat nabestaanden achteraf zeer dankbaar waren dat ze op deze manier afscheid hebben kunnen nemen. Zo intiem en ontspannen.

Techniek

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nabestaanden die wel de onbeperkte mogelijkheden van vroeger missen. Zij vinden het erg dat ze een aantal mensen niet kunnen uitnodigen omdat dat niet past binnen de 1,5 meter en vaste zitplaats regel van nu. Om dan toch meer mensen te kunnen bereiken, zijn de technische hulpmiddelen zoals livestreaming (uitzending via internet) een uitkomst. Dit fenomeen is inmiddels zo vertrouwd, dat we verwachten dat hiervoor ook in de toekomst steeds vaker zal worden gekozen als aanvulling op het afscheid. Zo kunt u dus kiezen voor een klein en intiem afscheid, dat toch kan worden gevolgd door iedereen die u hierbij wilt betrekken.

Huiselijk

Door de recente adviezen van het ministerie worden de mogelijkheden voor een klein afscheid thuis helaas ook erg beperkt. Er geldt nu immers het dringende advies om maximaal 6 gasten thuis te ontvangen. Indien uw familie dit aantal overschrijdt en u toch kiest voor een huiselijk afscheid, kunnen wij u wellicht helpen binnen ons sfeervolle uitvaartcentrum, waar u met een groep van 15 personen in besloten kring veilig afscheid kunt nemen. Mocht u behoefte hebben aan een grotere ruimte, dan is dit op dezelfde locatie in de aula van het crematorium ook mogelijk en natuurlijk kunnen we ook samen met u op zoek gaan naar een andere geschikte locatie.

Mogelijkheden

We vertellen u graag over de mogelijkheden. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in ons uitvaartcentrum. Zo kunt u zelf ons thuisgevoel ervaren, terwijl wij met u onze mogelijkheden bespreken.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.